Blog

Спеціальне ПЗ WeldEye забезпечує якість роботизованого зварювання.

Завдяки WeldEye ми завжди знаємо, що коли було зварено, яке обладнання при цьому використовувалося і який фахівець працював. Ми дуже задоволені такою роботою! А зварювальники раді можливості нарешті побачити фактичні параметри, що використовуються у виробництві, і перевірити, чи дотримуються вони інструкції

Tuomas Heilala (Туомас Хейлала), Production Manager (начальник виробництва), Dinolift Oy

НАЙСКЛАДНІШІ ЗАВДАННЯ: ЯКІСТЬ І КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ

В останнє десятиліття компанія Dinolift динамічно розвивається і нині шукає нові можливості збуту США. У зв’язку з виходом на новий ринок компанія запустила великий проект із кваліфікаційної атестації зварювальної технології. Кінцева продукція і так відповідала вимогам до якості зварювання стандарту EN ISO 3834, а тепер необхідно було забезпечити дотримання більш суворого стандарту AWS.

«Прагнення дотримуватися вимог американського і європейського стандартів одночасно накладає безліч обмежень на технологічні карти, що складаються нами. Необхідність укластися в діапазони значень обох стандартів не залишає місця для маневру», – розповідає Welding Engineer (інженер зварювального виробництва) Maria Lammentausta (Марія Ламментауста) з компанії Q-Test Oy, яка брала участь у проекті кваліфікаційної атестації зварювальної технології. Марія координує зварювальне виробництво сторонніх підрядників у компанії Dinolift.

Велика значущість контролю якості та у роботизованому зварюванні, оскільки стандарти зварювального виробництва вимагають ефективної перевірки відповідності різним правилам та нормам. Що ж до кінцевого продукту, важливо мати можливість виявити критичні відхилення під час виробничого процесу. Необхідно гарантувати повну безпеку підйомників на висоті до 28 м.

WELDEYE ЯК ГАРАНТІЯ ЯКОСТІ

Щоб забезпечити можливість відстеження швів відповідно до стандартів зварювального виробництва, фахівці Dinolift почали контролювати якість роботизованого зварювання за допомогою програмного забезпечення для управління зварювальним виробництвом WeldEye. У роботизованих установках зручне у використанні хмарне програмне забезпечення інтегрувалося з джерелами живлення A7 MIG Welder. Завдяки цьому збір параметрів зварювання безпосередньо з роботів здійснювався автоматично. WeldEye перевіряє відповідність технологічним картам на основі даних, що збираються, що дозволяє відслідковувати відхилення у зварювальному виробництві і значно підвищує ефективність контролю якості.

«Можливість відстеження має критичне значення виявлення потенційно бракованих деталей ще етапі виробництва. Впевненість у тому, які параметри були використані, дає моніторинг зібраних ПЗ WeldEye даних», – зазначає координатор зварювального виробництва та супервайзер Hannu Rakkolainen (Ханну Ракколайнен).

WeldEye та цифрові технологічні карти (dWPS) інтегровані у п’ять апаратів X8 MIG Welder, якими володіє Dinolift та які компанія використовує для зварювання деталей із високоміцної сталі. Зварювальні апарати X8 MIG Welder забезпечили необхідний контроль над тепловкладанням у ручному зварюванні. Потреба в обробці швів після зварювання зведена до мінімуму завдяки мінімальній кількості бризок.

«X8 MIG Welder — чудовий апарат для наших потреб, дуже схожий на A7 MIG Welder, який добре виявив себе у роботизованому зварюванні», — зазначає Hannu Rakkolainen (Ханну Ракколайнен).

Dinolift використовує універсальне ПЗ WeldEye не тільки для контролю якості, але й для управління технологічними картами та кваліфікаційними сертифікатами зварювальників. Maria Lammentausta (Марія Ламментауста) описує, як за допомогою WeldEye проводить комплексні кваліфікаційні випробування технології зварювання: попередні та остаточні технологічні карти, а також протоколи атестації процедур зварювання. Крім того, за допомогою програмного забезпечення вона складає звіти про перевірку та відстежує перебіг виробничих робіт.

«Звичайно, WeldEye змінило мою роботу. Тепер я складаю технологічні карти швидше, копіюючи їх як шаблони з однаковою базовою інформацією. Також за допомогою програми я керую кваліфікаційними сертифікатами», – розповіла Ламментауста.

Залишити відповідь