Blog

При зварюванні MIG/MAG дуга створюється з джерелом живлення через зварювальний пістолет між зварювальним дротом, що подається, і заготовкою. Дуга сплавляє матеріал, що зварюється, і зварювальний дріт, створюючи таким чином зварний шов. Устройство подачі дроту безперервно подає зварювальний дріт через зварювальний пістолет протягом усього процесу зварювання. Зварювальний пістолет також забезпечує захисний газ для зварного шва.

Методи зварювання MIG і MAG відрізняються один від одного тим, що при зварюванні MIG (інертним газом) використовується інертний захисний газ, який не бере участі в процесі зварювання, тоді як при зварюванні MAG (активний газ) використовується активний захисний газ, який бере участь у зварюванні.

Зазвичай захисний газ містить активний вуглекислий газ або кисень, і тому зварювання MAG є набагато більш поширеним, ніж зварювання MIG. Насправді, термін MIG-зварювання часто випадково вживається у зв’язку зі зварюванням MAG.

ЗАСТОСУВАННЯ MIG ЗВАРЮВАННЯ

Сьогодні зварювання MIG/MAG використовується майже скрізь у зварювальній промисловості. Найбільшими споживачами є важка та середньоважка промисловість, наприклад суднобудування, виробники металоконструкцій, трубопроводів, герметичних контейнерів, а також ремонтно-технічні підприємства.

Зварювання MIG/MAG також широко використовується в промисловості листового металу, зокрема в автомобільній промисловості, кузовних цехах і невеликих виробництвах. Любителі та домашні користувачі також найчастіше мають зварювальний апарат MIG/MAG.

ЗВАРНИКІ ТА ІНШЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ЗВАРЮВАННЯ MIG І MAG

Зварювальне обладнання MIG і MAG, як правило, складається з джерела живлення, пристрою подачі дроту, кабелю заземлення, зварювального пістолета, додаткового рідинного охолоджуючого пристрою та резервуара для захисного газу або інтерфейсу газової мережі.

Призначення пристрою подачі дроту полягає в подачі зварювального дроту, необхідного для зварювання, від котушки до зварювального пістолета.

Устройство подачі дроту також дозволяє запускати та зупиняти джерело живлення, а при використанні електронного джерела живлення керувати напругою, що забезпечується джерелом живлення. Тому джерело живлення і пристрій подачі дроту з’єднані керуючим кабелем. Крім того, пристрій подачі дроту контролює потік захисного газу. Захисний газ, необхідний для зварювання, отримують або з газового бака, або з газової мережі.

Пристрої також можуть мати змінну панель управління та окремо активовані додаткові функції.

Зварювальний пістолет під час зварювання нагрівається, тому його необхідно охолоджувати газом або рідиною. У зварювальних пістолетах з газовим охолодженням захисний газ, що надходить до пістолета через зварювальний кабель, одночасно діє як охолоджувач пістолета. У пістолетах з рідинним охолодженням потрібен окремий блок рідинного охолодження, щоб переробляти охолоджуючу рідину всередині зварювального кабелю до пістолета.

Конструкція зварювального апарату MIG/MAG обмежена котушкою зварювального дроту всередині апарату. Котушка часто є важким і займючим багато місця компонентом. Незважаючи на це, найсучасніші зварювальні апарати MIG/MAG – це стильні, компактні комплекти апаратів.

Залишити відповідь