Blog

Які пальники є на ринку?

Пальники з повітряним охолодженням представлені серіями: MВ 15, MВ 24, MВ 25, MВ 36, MВ 450. Поділені ці пальники по довжині з кабелем: 3 метри, 4 метри та 5 метрів. Пальники з водяним охолодженням представлені в серії MВ 500. Ці пальники діляться на: 3 метри, 4 метри, 5 метрів.

Який найпопулярніший пальник?

70% всіх зварювальних завдань можна вирішити пальником MIG MВ 15. Цю серію пальників часто називають «побутовою», але це не зовсім правильне визначення. Як правило, цей пальник встановлюється на напівавтомати до 200 Ампер. Рекомендований зварювальний струм не повинен перевищувати 160 Ампер у CO₂ та 130 Ампер у суміші газів. Максимальний діаметр зварювального дроту не повинен бути більшим за 1,0 мм. Зазвичай цей пальник використовують під дріт 0,6-0,8 мм.

Водяне чи повітряне охолодження?

Пальники з повітряним охолодженням силового кабелю розраховані на тривалість включення 60%, а пальники з водяним охолодженням мають ТУ 100%. Якщо ви плануєте зварювати багато і довго, робити наплавку, то рекомендуємо вам взяти пальник з водяним охолодженням, або використовувати пальник з повітряним охолодженням, але не на максимальному струмі. Не слід забувати, що під час процесу зварювання нагрівається не тільки силовий кабель, а й рукоятка пальника. Пам’ятайте, що зварювання в суміші (CO₂ та Аргон) завжди нагріває пальник більше, ніж просто зварювання у CO₂.

ТУ* — Тривалість увімкнення в 10 хвилинному циклі на максимальному струмі. Приклад: Пальник MВ 15 може без зупинки зварювати метали на максимальному струмі 160 Ампер протягом 6 хвилин, де 4 хвилини з 10 хвилинного циклу знадобиться на охолодження силового кабелю. Чим менше струм на пальнику, тим довше він зможе працювати без перерви.

Максимальний та мінімальний струм?

Для напівавтоматичних пальників немає поняття мінімальний струм. Все регулюється вашим апаратом, як правило, це 10 або 20 Ампер. А ось максимальний струм чітко вказаний у технічних характеристиках кожного пальника, і ми настійно рекомендуємо не ігнорувати цей важливий параметр.

Максимальний струм для пальника з повітряним охолодженням (MВ 450) становить 400 Ампер у суміші газів і 500 Ампер у CO₂. Пальник з водяним охолодженням (MВ 500) — може зварювати метали у суміші газів на максимальному струмі 450 Ампер та CO₂ на струмі 500 Ампер.

Вага пальника і як це впливає на зварювальника?

Пальники можна умовно поділити на два типи: для легкого виробництва та для важкої промисловості. Стандартний класифікатор відносить пальники до 240 ампер до легкої промисловості, а пальники від 240 ампер до важкої промисловості. На нашому сайті вага пальника вказана повністю, разом з ручкою, кабелем та євро адаптером. Чим більший максимальний зварювальний струм у пальника, тим товщі перетин мідного кабелю, а значить і вага. Для прикладу, порівняємо два пальники, найпопулярнішу MВ 15 (3 метри) і найпромисловішу (з повітряним охолодженням) MВ 450 (3 метри) – вага першої – 1,6 кг, а другий 3,7 кг. Більш ніж удвічі. Чим важчий пальник, тим складніше їй керувати. Особливо, якщо кабель пальника у натягу, а не лежить на поверхні.

Зварювання алюмінію напівавтоматом

Будь-який з перелічених пальників можна використовувати при зварюванні алюмінію. Для коректної роботи ми рекомендуємо замінити направляючий канал для сталі на тефлоновий канал. Тефлоновий канал має краще ковзання, твердіший, що не дозволяє алюмінієвому дроту всередині шлейфу скручуватися і заламуватися.

Крім того, при виборі струмопровідного наконечника для зварювання алюмінію ми рекомендуємо дотримуватися простого правила: вибирати діаметр наконечника трохи більше, ніж діаметр алюмінієвого дроту. Це пов’язано з тим, що при виході з наконечника алюміній сильно розширюється і якщо діаметри збігатимуться, зварювальний дріт може залипати всередині наконечнику.

Наконечники, сопла та інші витратні матеріали

В асортименті представлений повний список комплектуючих до пальників MIG. Ознайомтеся з асортиментом, оберіть відповідний товар, використовуючи зручну навігацію по сайту та фільтри відбору товарів.

Сопла газорозподільні

Сопла призначені для рівномірного розподілу газового потоку та захисту зварювального наконечника від пошкоджень. В наявності сопла діаметром від 9,5 мм до 19 мм.

Зварювальні наконечники

Наконечники виготовлені із первинної міді. Отвори під дріт проточені лазерною протяжкою, що забезпечує ідеальний контакт та відсутність залипання. При виборі наконечника зверніть увагу на тип різьблення (M6 або M8).

Вставки під наконечники

Вставка під наконечник для пальників MIG встановлюється на гусак напівавтоматичного пальника та служить для фіксації зварювального наконечника.

Дифузори газові

Газовий дифузор для пальника MIG встановлюється на гусак напівавтоматичного пальника і служить для рівномірного розподілу газу, що надходить, в сопло.

Гусаки

Гусак – невід’ємна конструктивна деталь напівавтоматичного зварювального пальника. Приєднується до ручки пальника та подовжує її для зручності зварювального процесу. На гусак кріпиться зварювальний наконечник та сопло, а також інші необхідні елементи.

Заміна гусаку заощадить витрати на придбання нового пальника при механічному пошкодженні виробу.

Канали направляючі

Направляючий канал забезпечує плавне ковзання дроту, знижує ризик заплутування та перегини дроту.

Тримач сопла

Тримач сопла MIG призначений для фіксації газорозподільного сопла. На тримач сопла приєднується спіраль для швидкого знімання газорозподільного сопла.

Спіраль до сопла

Спіраль забезпечує щільну фіксацію газорозподільного сопла та прискорюємо знімання сопла для заміни.

Залишити відповідь